İPHONE 7/ 7 PLUS SES SORUNU ÇÖZÜMÜ

- iPhone 7/ 7 plus cihazlarda sık rastladığımız, hatta artık kronik bir sorun diyebileceğimiz ses entegresi, kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri. Tabi ses sorunu sadece kronik sorun kaynaklı değildir. Kullanıcı kaynaklı ses sorunlarıyla da karşılaşıyoruz.


iPhone 7 ses sorununun nedeni nedir? Nasıl çözülür?

- Öncelikle bu modellerde ses sorunu yaşadığımızda hemen fiziksel bir hasardan kaynaklandığını düşünmemeliyiz. Kronik ses sorununun sebebi ana kartındaki 'ses entegresidir'. Peki sorunun ses entegresinden kaynaklandığını nasıl anlarız?

- Eğer cihazınızdan karşı tarafa ses gitmiyor,  karşı tarafın da sesini alamıyorsanız, aynı zamanda hoparlöre almaya çalıştığınızda, hoparlör işareti saydam olarak (pasif) gözüküyor ve işlevini kaybetmişse, ön ve arka kamera video kayıtlarında ses algılanmıyorsa, sorununuz tamamen ana kartınızdaki ses entegresinden kaynaklıdır.

sga590esjkv21

Ses Entegresinin Bozulmasının Nedenleri:

  •  Entegrenin darbelere karşı dayanıksız (cam) olması
  •  Entegrenin aşırı ısınması ve darbe
  •  Ses entegre hatlarının kopması ve zayıflaması

Ses Entegresi Nasıl Değiştirilir?

Ses entegresi değişimi hassas bir işlemdir. FixPoint mağazalarımızda bu işlemi 3 iş  günü içinde çözmekteyiz. Ses entegre sorunlarınızın çözümü için “FixPoint Teknik Servis” mağazalarımızı ziyaret etmeninizi öneririz.


- Ses arızasının kronik sorun dışında, kullanıcı kaynaklı olabileceğini de söylemiştik. 

Kullanıcı kaynaklı ses sorunları nelerdir?

  •  Karşı tarafa sesin gitmemesi
  •  Karşı tarafın sesini alamama
  •  Hoparlörden ses gelmemesi
  •  Ön ve arka kamera video kayıtta ses algılamaması


1-Karşı Tarafa Ses Gitmemesi:

- Karşı tarafa ses hiç gitmiyorsa, alt mikrofon ve soket setinizin değiştirilmesi gerektir.

- Karşı tarafa ses az veya boğuk gidiyorsa, sorun filtreden kaynaklıdır. Bu filtrenin içi zamanla toz ve kirle dolar, bir süre sonra ses deneyiminizi de olumsuz yönde etkiler. Filtrenin temizlenme işlemi kısa süreli bir çözümdür. Tamamen temizlemek mümkün değildir. Sorun tekrarlanacaktır. Bu yüzden filtrelerin değiştirilmesi en doğru yöntemdir. Yeni filtreyle ilk günkü ses deneyiminizi yaşayabilirsiniz.

 iPhone 7 second speaker 640x222


2-Karşı Tarafın Sesini Alamama:

- Karşı taraf sesi hiç alamıyorsa, önce kronik sorun durumu kontrol edilmeli, hoparlörler simgesi saydam mı kalıyor? Bunun için yukarıdaki kronik sorun yazımızı okuyabilirsiniz. Sorun kronik değilse, ahize değiştirilmesi gerekmektedir. Ahize değiştirildiğinde sorun çözülecektir.

- Karşı tarafın sesi az veya boğuk geliyorsa sorun filtrelerinizden kaynaklıdır. Filtreler değiştirildiğinde sorun çözülecektir.

 

3-Hoparlörden Ses Çıkmaması:

- Hoparlörden ses çıkmamasının birkaç sebebi olabilir. Dışardan bakarak anlayabileceğimiz bir sorun değildir. Bu durumda www.applemerkezi.com mağazalarımızda arıza tespiti yapılmakta ve sorunun hangi parçadan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Sorunun kaynağına göre parça değişimi veya ses entegresi tamiri yapıldığında sorun çözülecektir.

ŞİMDİ BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN: 0536 332 6961