iPhone Arka Kamera Titriyor

Cep telefonu kamera performanslarının artmasıyla birlikte Apple da iPhone kameralarının performansını git gide artırıyor. Yine de teknoloji ne kadar ileriye giderse gitsin iPhone kameralarında kronik sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunlardan biri de iPhone arka kamera titremesi. Siz de iPhone arka kamera titriyor, düzgün fotoğraf ve video çekemiyorum diyenlerden misiniz? Bu yazımızda iPhone kamera titreme sorunun nedenleri ve çözmeniz için bilmeniz gereken ipuçlarını yazıyoruz.

iPhone Arka Kamera Titremesi

Telefonuzun fotoğraf veya video çekerken titremesi, kameranın odaklanamamasına bu yüzden de fotoğrafların buğulu çıkmasına neden olur. iPhone 6 Plus, iPhone 7, iPhone 8 ve iPhone SE modellerinde, “iPhone arka kamera titriyor” sorunu diğer modellere göre daha çok görülüyor.


Arka kamera titremesi, yazılım kaynaklı bir sorun değilse donanımsal bir sorundur. Bu da demek oluyor ki sorun direkt olarak arka kameradadır. iPhone arka kamera titremesi genellikle kameranın optik odaklayıcısının arızalanmasından kaynaklanır. Optik odaklayıcının bozulması ise telefon düştüğünde ya da darbe aldığında meydana gelmektedir.

Kameranın optik odaklayıcısını düzeltmek için onarım ile çözüm sağlana bilir eğer onarım ile titreme sorunu düzelmez ise arka kameranın değişmeisi gerekir.

Detaylı Bilgi: 0536 332 69 61